Geschiedenis

Aaltens Constructie Bedrijf begon bijna een halve eeuw geleden als eenmanszaak in het Achterhoekse Aalten. In de begintijd werd vooral constructiewerk uitgevoerd. Gaandeweg heeft ACB zich verder gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen en maken van hoogwaardige transportsystemen. Omdat het machinepark zo veelzijdig is, is ACB ook uitgegroeid tot gerespecteerd toeleverancier voor bedrijven in de maakindustrie.

Pionieren en hard werken

ACB is opgericht door Henk Helmink senior. Hij begon in 1966 vanuit een oude schuur. Omdat de markt zo goed reageerde op de producten was verhuizen naar een groter pand noodzakelijk. In de jaren zeventig brandde dit pand volledig uit. Daarna verplaatste Henk Helmink zijn werkzaamheden naar een locatie aan de Broekstraat op het industrieterrein in Aalten. Ook dit pand werd te klein voor het jonge, groeiende bedrijf. Inmiddels beslaan de productiehallen met kantoor een oppervlakte van 8.500 m2. De bouwactiviteiten, uitbreiding van machinepark en mensen staan symbool voor de groei van ACB.

Investeren in machinepark

Door de jaren heen werd flink geïnvesteerd in nieuwe technieken en het machinepark groeide. Altijd werd gekozen voor machines van A-kwaliteit. De drie lasermachines die ACB bezit, kunnen we gerust kwalificeren als het neusje van de zalm.

bus oud

bus oud 2

bus nieuw 2

Familiebedrijven doen het goed

In 2001 nam de tweede generatie, zoon Henk-Jan Helmink, het bedrijf over. Helmink senior heeft nog altijd zijn eigen kantoor. Af en toe loopt hij binnen; zijn betrokkenheid met ACB blijft groot. Omdat familiebedrijven van generatie op generatie worden overgedragen, doen zij het vaak beter dan beursgenoteerde bedrijven. Bij ACB telt die ervaring van meerdere generaties. Doelmatigheid staat altijd voorop.

weekend weg

Ontwikkeling naar modern bedrijf

In 2012 hebben wij met de hulp van een gespecialiseerd extern bureau een eigentijds personeelsmanagementsysteem opgezet. Zo sluiten onze organisatiedoelstellingen nog beter aan op wat wij van onze medewerkers verwachten. In een moderne organisatie moet iedereen lekker aan het werk zijn, zijn ideeën kwijt kunnen in een prettig werkklimaat. Dat medewerkers zich thuis voelen bij ACB, blijkt uit het feit dat velen jaren bij ons werken en uitermate betrokken zijn.