Cuppers

Over Cuppers

Het Achterhoekse bedrijf Cuppers produceert carrosserieën voor vervoer van levende have zoals kuikens, kalveren, varkens en kippen. Vaak zijn de veewagens die Cuppers bouwt volledig geconditioneerd, voorzien van eet- en drinkinstallaties en hebben een beweegbare vloer. Tijdens het transport worden de dieren met een registratiesysteem (GPS) en op temperatuur gevolgd.  Cuppers maakt carrosserieën op maat voor Nederlandse klanten en klanten in andere Europese landen zoals Duitsland en Zwitserland.

Omdat Cuppers de carrosserieën met een korte doorlooptijd wil realiseren en niet of nauwelijks heeft geïnvesteerd in hun machinepark, kiezen ze zoveel mogelijk voor de inkoop van onderdelen. Sinds een jaar of twaalf werkt inkoper Alfons van Lith samen met de mensen van ACB. ACB maakt de onderdelen met de laser- en plasmasnijmachines, die Cuppers op zijn beurt toepast in het eindproduct. Ook het kant- en zetproces van de metalen onderdelen neemt ACB voor zijn rekening.

Fijne samenwerking

“Natuurlijk moet je als inkoper waakzaam zijn. Aan de ene kant is die vertrouwensband prettig, aan de andere kant moet je er voor oppassen. Daarom informeer ik steekproefsgewijs bij andere toeleveranciers. Daaruit blijkt elke keer weer dat ACB marktconforme prijzen hanteert. Dat maakt de keuze voor mij gemakkelijker, omdat de service bij ACB goed is en mijn vertrouwen in hun prestaties groot. Kortom; bij ACB weet ik wat ik heb. Het is een fijne samenwerking.”

“ACB heeft een prachtig machinepark. Dat hebben ze echt goed voor elkaar. Maar net zo belangrijk als die geavanceerde machines zijn de vakmensen die achter de machines staan. Constateren zij iets wat onze mensen over het hoofd hebben gezien? Dan hangen ze direct aan de telefoon. Die betrokkenheid, daar houd ik van.”

- Alfons van Lith (inkoper) -