ACB | Aaltens Constructiebedrijf

Specialist machinebouw én toelevering metaal in de Achterhoek

Offerte aanvragen


 • Bestelt u meerdere onderdelen door een bestand toe te voegen in de bijlage, geef dan duidelijk per onderdeel aan:

  • Het materiaal + dikte
  • De bewerkingen
  • Eventuele slijprichting
  • Eventuele folie / zichtzijde
  • De gewenste leverdatum

  Let op; omdat wij voor het lasersnijden een plaatrand aanhouden van rondom 10mm is het maximale snijbereik 2980x1480mm


 • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Van constructiebedrijf naar machinebouw

Aaltens Constructie Bedrijf begon ruim een halve eeuw geleden als eenmanszaak in het Achterhoekse Aalten. In de begintijd werd vooral constructiewerk uitgevoerd. Gaandeweg specialiseerde ACB zich meer en meer in het bedenken, ontwerpen en bouwen van hoogwaardige transportsystemen.

Anno nu

ACB is doorgegroeid naar een gerespecteerd machinebouwer en toeleverancier metaal voor bedrijven in de maakindustrie.

Pionieren en hard werken

ACB is opgericht door Henk Helmink senior. Hij begon in 1966 vanuit een schuur. Omdat de markt zo goed reageerde op de producten was verhuizen naar een groter pand noodzakelijk. In de jaren zeventig brandde dit pand volledig uit. Daarna verplaatste Henk Helmink zijn werkzaamheden naar een locatie aan de Broekstraat op het industrieterrein in Aalten. Ook dit pand werd te klein voor het jonge, groeiende bedrijf. Inmiddels beslaan de productiehallen met kantoor een oppervlakte van 8.500 m2. De bouwactiviteiten, uitbreiding van machinepark en mensen staan symbool voor de groei van ACB.

Investeren in hoogwaardig machinepark is rode draad

Door de jaren heen werd flink geïnvesteerd in nieuwe technieken en het machinepark groeide. Altijd kiezen wij bij ACB voor kwaliteitsmachines. ACB heeft zodoende een machine park met kwalitatief betrouwbare en degelijke machines.

Familiebedrijven doen het goed

In 2001 nam de tweede generatie, zoon Henk-Jan Helmink, het bedrijf over. Helmink senior heeft nog lang zijn eigen kantoor gehouden. Zijn betrokkenheid bij ACB bleef groot.

Omdat familiebedrijven van generatie op generatie worden overgedragen, doen zij het vaak beter dan beursgenoteerde bedrijven. Bij ACB telt die ervaring van meerdere generaties. Doelmatigheid staat altijd voorop.

Vraag het onze specialisten!

person
Henk-Jan Helmink | Eigenaar-Directeur
+31 543 473 584

Vrijblijvend advies op maat?

Omdat wij niet afhankelijk zijn van derden, kunnen we heel snel schakelen. Wilt u het liefst direct de prijs weten? Binnen een dag krijgt u van ons een reactie.